Barbecuekleedjes voor De Vlaskamp

mariahoeve bbq vlaskamp wijkmariahoeve 99De gemeente heeft verschillende maatregelen genomen om het park schoon te houden. Daarbij vraagt ze ook uw hulp.

Voor bezoekers aan het park die willen picknicken of barbecueën stelt de gemeente gratis kleedjes beschikbaar. De kleedjes zijn verkrijgbaar bij de ingangen van het park.

De kleedjes dienen ook als afvalzak. Na afloop van de maaltijd kunnen bezoekers het kleedje met restafval opvouwen en weggooien in een van de ondergrondse containers bij de uitgangen van het park. 

De gemeente hoopt dat door deze maatregel, iedereen kan genieten van een schoon park.   

Na het barbecueën leg je het afval op het kleed. Door het kleed bijeen te vouwen, heb je een perfecte vuilniszak. Het vuilniszak-kleed doe je vervolgens in 1 van de ondergrondse restafvalcontainers (ORAC). Op deze manier blijft het wijkpark schoon, mooi en veilig.

Nog een tip: blus gloeiende barbecuekooljes eerst af en gooi ze daarna in de speciale barbecue-afvalbakken.

De plekken zijn zo uitgezocht dat u rustig kunt barbecueën in een mooie omgeving. Zonder dat omwonenden en andere bezoekers van het park overlast hebben. Bij de plekken staan extra afvalbakken.

Picknicken en barbecueën is toegestaan in het wijkpark De Vlaskamp als u het afval opruimt. De Vlaskamp is een park aan de rand van Mariahoeve en Bezuidenhout. Het is een uitgestrekt en open park met een groot grasveld om te zonnen en te spelen. Dankzij het goed onderhouden gazon en de prachtige bomen is Vlaskamp dé picknickplek van de buurt. Vooral in het weekend is het er druk. Er zijn diverse speelmogelijkheden, zoals een jeu de boulesbaan, zandbak, schommels, klimtoren en glijbaan. Daarnaast kunt u er wandelen en op een bankje genieten van de bloeiende struiken. De Vlaskamp is toegankelijk voor mindervaliden.

De speciale barbecueplekken zijn te vinden in:

    Westbroekpark (speelweide, stadsdeel Scheveningen),

    Madestein (stadsdeel Loosduinen),

    Vlaskamp (stadsdeel Haagse Hout) en

    Zuiderpark en de Uithof (stadsdeel Escamp).

Leg uw kolen of briketten niet direct op het gras. Maar doe ze in een bak op een standaard. Het gras raakt beschadigd als u direct op het gras stookt. Laat gloeiende kolen eerst helemaal afkoelen voor u ze weggooit. Op sommige barbecueplaatsen staan speciale bakken voor gloeiende kolen. Daar mag u ze wel heet in gooien.

Afval

Overgebleven etenswaren, botjes, verpakkingsmateriaal en dergelijke horen in de afvalbak. Zit de bak vol? Laat het vuil dan niet naast de bak liggen. Maar neem het in een afgesloten zak mee naar huis. Het laten liggen van etenswaren leidt tot overlast van ongedierte.

Buiten speciale barbecueplaatsen

In principe mag u overal barbecueën. Zolang u geen overlast of gevaar veroorzaakt. Ook op het Noorderstrand mag gebarbecued worden. Toch is er een aantal plaatsen waar u niet mag barbecueën. Dit wordt dan ter plekke aangegeven.

Evenement

Als er behalve een barbecue ook andere activiteiten plaatsvinden, met bijvoorbeeld tenten of podia, veel mensen, of een (live-)muziekprogramma, kan het zijn dat het valt binnen de categorie ‘evenement’. Kijk of u hiervan een melding moet maken of een vergunning moet aanvragen.

Verkoop

Als u een barbecue plaatst met de bedoeling gegrilde producten te verkopen dan gaat het om straatverkoop en is de straathandelsverordening van toepassing. Voor de terrassen bij strandpaviljoens gelden de regels voor de horeca en de huurovereenkomst. Daar mag in beginsel wel een barbecue geplaatst worden.

Plekken waar niet gebarbecued mag worden:

 

    de Japanse Tuin

    het Rosarium

    Park De Verademing

 

 

 

 

 

 

 

 

Heeft u een activiteit, suggestie of idee, mail ons:oktip Haagse hout oktipNL@ gmail.com

Tags: Mariahoeve, wijkmariahoeve, haagse, hout, bezuidenhout, benoordenhout, leidschendam, leidsehage, winkel, winkelcentrum, mariahoeve, moestuin, tuin, compost, bakker, index, wijkcentrum, tuin, tuinen, mariahoeve, lokaal, belang, bewoners, commissie, whatsapp, nextdoor, straat, bus, tram, trein, mooi, groen, boom, bomen, west, gemeente, den, haag, gravenhage

oktip oke tip tip
Wij maken deel van de webring: oktip Haagse hout www.wijkmariahoeve.nloktip Haagse hout Facebook Agenda Mariahoeveoktip Haagse hout Facebook wijkmariahoeve oktip Haagse hout Facebook Oktipoktip Haagse hout Facebook Haagse Hout Uitburooktip Haagse hout Twitter Wijkmariahoeveoktip Haagse hout Twitter Den Haag Westoktip Haagse hout Twitter Mariahoeve Tip oktip Haagse hout Twitter @Sakoppieoktip Haagse hout Twitter Mariahoeve Tip oktip Haagse hout Twitter Uitburo Haagse Houtoktip Haagse hout Livejournal oktip Haagse hout Google+oktip Haagse hout Google+1oktip Haagse hout Google+2oktip Haagse hout Blogspotoktip Haagse hout Oktip1.wordpressoktip Haagse hout Tumblr Mariahoeveoktip Haagse houtTumblr Oktip Den Haagoktip Haagse hout Mariahoevedenhaag.wordpressoktip Haagse hout Flipboard Haagse Hout Oktip.nl oktip Haagse hout Flipboard Ok tipoktip Haagse hout Flipboard Mariahoeve oktipoktip Haagse hout Pin Bord (fr) Haagse Hout Uitburo oktip Haagse hout Pin Bord (fr) Haagse Houtoktip Haagse hout Pin Bord (fr) Haagse Hout Den Haag oktip Haagse hout Pin Bord (nl) Het Haagse Houtoktip Haagse hout Pin Bord (nl) Bezuidenhout oktip Haagse hout Pin Bord (nl) Leidschendam-Voorburgoktip Haagse hout Pin Bord (nl) Marlotoktip Haagse hout Linkedinoktip Haagse hout Haagse Houtoktip Haagse hout www.Mariahoeve.NUoktip Haagse hout www.Mariahoeve.ORGoktip Haagse hout www.wojo.nloktip Haagse hout Digitale Muurkrant – nowakti.nloktip Haagse houtLinken verzameling Digitaal Den Haagoktip Haagse hout Oktip Den Haag

This site is protected by wp-copyrightpro.com