Bereikbaarheid Spoedeisende Hulp Bronovo / MC Haaglanden

image-21408.jpgReisadvies Vuurwerkfestival Scheveningen

Op  19 en 20 augustus 2016 staat Scheveningen weer helemaal in het teken van spectaculaire vuurwerkshows. Tijdens de 37e editie van het Internationaal Vuurwerkfestival strijden 8 landen om de felbegeerde titel van ‘mooiste landenvuurwerk’. Tienduizenden bezoekers worden verwacht, dus kom op tijd en ga niet allemaal tegelijkertijd weg.

Scheveningen is goed bereikbaar met de fiets en het openbaar vervoer.

De organisatie van het Internationaal Vuurwerkfestival en de gemeente adviseren bezoekers om de auto te laten staan.

Auto

Bezoekers van buiten de stad (Den Haag) die met de auto willen komen en lange files willen vermijden, kunnen het beste parkeren bij de P+R Hoornwijck dichtbij de A13 en A4. Van daaruit kunt u met het openbaar vervoer naar Scheveningen. U kunt ook gebruikmaken van de app ‘Uit je auto’ (www.uitjeauto.nl).

Bereikbaarheid

Tijdens de instroom en uitstroom van bezoekers worden niet direct wegen afgesloten maar worden ‘maatregelen op maat’ genomen. Deze maatregelen richten zich vooral op de bereikbaarheid voor nood- en hulpdiensten en het openbaar vervoer. Het 2e doel is zorgen dat de weggebruikers het gebied zo goed mogelijk kunnen bereiken en verlaten.

Nieuw dit jaar is een maatregel om bezoekers makkelijker Scheveningen uit te laten rijden. Na de laatste vuurwerkshow wordt de situatie op de Zwolsestraat gewijzigd. Het weinige verkeer wat Scheveningen ín wil, wordt achter de parkeergarage Zwolsestraat geleid.

De rijrichting wordt tijdelijk omgedraaid op de linkerrijstrook naar Scheveningen vanaf de Zwolsestraat. Dit heeft als positief gevolg dat bezoekers die de parkeergarage willen verlaten ongehinderd naar links kunnen richting de Van Alkemadelaan. Verkeer vanaf de Gevers Deynootweg kan vervolgens ongehinderd doorrijden op de eigen rijstrook.

Net zoals vorig jaar krijgen verschillende verkeerslichten Scheveningen uit langer groen.

De HTM zet extra bussen en trams in.

Tram

 Vanaf Den Haag Centraal gaat lijn 9 rechtstreeks naar Scheveningen (Kurhausplein en Noorderstrand).

    Vanaf Den Haag Hollands Spoor gaat lijn 11 naar Scheveningen Haven (vlakbij de boulevard).

    Vanuit Delft gaat lijn 1 via Den Haag Centrum naar Scheveningen (Kurhausplein en Noorderstrand).

 

Kijk op www.9292.nl hoe laat de laatste tram terug gaat.

Bus

Buslijnen 21, 22 en 23 rijden in de richting van Scheveningen. Kijk voor meer informatie over het openbaar vervoer op: www.htm.nl. Ook rijden er nachtbussen van de HTM. De bussen en bushaltes van het nachtnet zijn te herkennen aan de lijnnummers N1 tot en met N6.

Auto

Bezoekers van buiten de stad die met de auto willen komen en lange files willen vermijden, kunnen het beste parkeren bij de P+R Hoornwijck dichtbij de A13 en A4. Van daaruit kunt u met het openbaar vervoer naar Scheveningen. U kunt ook gebruikmaken van de app ‘Uit je auto’ (www.uitjeauto.nl).

 

 

 

 

This site is protected by wp-copyrightpro.com