Bronovo Beweegtuin geopend

Den Haag is weer een stukje seniorvriendelijker geworden. 70-plussers kunnen fysiek en mentaal gezond blijven door oefeningen te doen in de Bronovo Beweegtuin van MCH-Bronovo. Iedereen is welkom, of hij nu patiënt is of niet.

seniorenbeweegtuin3De officiële opening werd verricht door de hr. P. Lohman en mevr. J. de Hoop Scheffer van de wijkvereniging Benoorden Hout

Over een loophelling wandelen en zo je balans verbeteren, de enkelgewrichten versoepelen, de onderste ledematen versterken en daarmee uiteindelijk het valrisico in het dagelijks leven tegengaan. Het is een voorbeeld van de – in totaal vijftien – toestellen waarmee iedereen zijn voordeel kan doen in de gloednieuwe Bronovo Beweegtuin. Deze ligt búiten, achter de afdeling Fysiotherapie/ Ergotherapie, en is toegankelijk vanuit Bronovo en vanaf de Van Hogenhoucklaan.

Patiënten

Met de Bronovo Beweegtuin worden verschillende doelgroepen bediend. Allereerst is nu het activiteitenaanbod voor patiënten ouder dan zeventig jaar uitgebreid. Dat draagt bijvoorbeeld bij aan een goed dag-nachtritme en voorkomt dat senioren spiermassa kwijtraken tijdens hun ziekenhuisverblijf. Ten tweede kunnen de faciliteiten in de Bronovo Beweegtuin onderdeel zijn van therapie aan patiënten van de afdeling fysiotherapie/ergotherapie. Denk aan iemand die een heupprothese heeft gekregen en opnieuw moet leren lopen.

Omwonende 70-plussers

De Bronovo Beweegtuin is nadrukkelijk ook bedoeld voor bewoners van de wijk Benoordenhout en alle andere Hagenaren. Rik van Hooff is hoofd fysiotherapie en ergotherapie én geestelijk vader van de Bronovo Beweegtuin. Hij zegt: “De tuin is vrij toegankelijk. Elke dinsdag en donderdag tussen twee en drie uur kun je oefeningen doen onder deskundige begeleiding. Maar je hebt ook de mogelijkheid op eigen initiatief aan de slag te gaan. Verder nodigen we andere zorginstellingen uit hierheen te komen met cliënten. Een woonzorgcentrum dat wandeltochten organiseert voor senioren, kan hier bijvoorbeeld een nuttige tussenstop maken.”

 De Bronovo Beweegtuin is financieel mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van Bronovo en de gemeente Den Haag. De Haagse Hogeschool speelde ook een belangrijke rol bij de totstandkoming. Van Hooff: “Studenten hebben onderzocht wanneer Fitnessplaatsen voor senioren in de stad goed en minder goed worden bezocht. Een succesfactor is bijvoorbeeld deskundige begeleiding op vaste tijden. Daar voorzien wij dus in.”

 

 

 

 

 

 

Meer informatie en berichten op: >> linkMariahoeve – wijkmariahoeve.nl

Tags: Mariahoeve, wijkmariahoeve, haagse, hout, bezuidenhout, benoordenhout, leidschendam, leidsehage, winkel, winkelcentrum, mariahoeve, moestuin, tuin, compost, bakker, index, wijkcentrum, tuin, tuinen, mariahoeve, lokaal, belang, bewoners, commissie, whatsapp, nextdoor, straat, bus, tram, trein, mooi, groen, boom, bomen, west, gemeente, den, haag, gravenhage

 

 

 

 

 

 

 

 

This site is protected by wp-copyrightpro.com