Burgernet is voor iedereen

Burgernet mariahoeve-burgernet-den-haagWerk samen met uw gemeente en politie aan veiligheid in uw buurt. In Den Haag doen al ruim 29.400 inwoners mee aan Burgernet.

Hoe meer deelnemers, hoe groter de kans is dat een misdrijf kan worden opgelost. Doet u ook mee?

Contact Burgernet

088-9648914 (Bereikbaar maandag t/m vrijdag van 09.00-15.00 uur)

link-blauwAanmelden voor Burgernet doet u hier

Of voor uw telefoon:

link-blauwDownload de Burgernetapp

Op dit moment wordt al 1 op de 10 Burgernetacties opgelost dankzij tips van deelnemers.

Na een melding van bijvoorbeeld een inbraak, overval of een vermist kind, kan de politie een Burgernetactie starten. Burgernetapp gebruikers ontvangen een bericht met het verzoek uit te kijken naar een persoon of voertuig. Informatie hierover kunnen Burgernetapp gebruikers direct doorgeven aan de politie.

Appgebruikers hoeven zich niet aan te melden bij Burgernet, de app is direct te gebruiken. Wilt u meer informatie over incidenten in de buurt ? Meld u dan aan als deelnemer op www.Burgernet.nl

Hoe werkt het?

Met de hulp van het publiek verwacht de politie meer verdachten te kunnen aanhouden en vermiste personen sneller op te sporen. Iedereen die bereid is zelf ook een bijdrage te leveren aan een prettige leefomgeving, kan meedoen. Het werkt als volgt:

Burgernet zet een telefonisch netwerk op van inwoners. Na een melding van bijvoorbeeld een inbraak of een vermist kind kan de centralist van de politiemeldkamer direct een Burgernetactie opstarten.

Iedereen kan gratis helpen. Gewoon vanuit de eigen woning, op straat of vanaf de werkplek. De politie informeert deelnemers snel en nauwkeurig over incidenten die zich in hun omgeving afspelen.

De politie verwacht van de deelnemers dat zij tips en andere bruikbare gegevens snel doorgeven via het nummer dat in het bericht wordt vermeld. De beller komt dan rechtstreeks terecht bij de politiemeldkamer.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat mensen zelf voor agent spelen en verdachten opsporen en aanhouden.

Aanmelden

Hoe meer deelnemers, hoe groter de kans is dat een misdrijf kan worden opgelost. U kunt zich snel en eenvoudig aanmelden via de website www.burgernet.nl of via telefoonnummer (088) 964 89 14.

 

 

 

 

 

 

 

This site is protected by wp-copyrightpro.com