Verhoogde kans op inbraak voorkomen

 inbraak politie-mariahoeve-wijkmariahoeveJe trekt al gauw ‘even snel’ de deur achter je dicht. Bijvoorbeeld als je een boodschap gaat doen of even naar de buren loopt.

Maar een inbreker heeft maar ‘heel even’ nodig om binnen te komen. Gelukkig kunnen simpele handelingen een inbraak helpen voorkomen!

Doe daarom altijd de ramen dicht, draai de deur op slot en zorg dat je huis een bewoonde indruk maakt. Monteer daarnaast stevig hang- en sluitwerk en laat geen sleutels aan de binnenkant van de deur zitten.

Bel    1 1 2  

Zie je iets verdachts bij jou in de buurt? Aarzel dan niet en bel direct 112 . Met de omschrijving van de daders en de vluchtrichting van de auto of scooter komt de politie direct in actie. Maak als het kan een film of foto met je mobiele telefoon. Let wel goed op je eigen veiligheid!

Meld je aan bij Burgernet

Bij Burgernet werk je samen met de gemeente en de politie aan veiligheid in de buurt. Hoe meer mensen hieraan deelnemen, hoe groter de kans dat de politie een verdacht persoon kan opsporen.

Bron: politie.nl

Inbrekers opereren het liefst in het donker. Weinig kans dat ze dan worden betrapt. Nu de dagen korter worden, neemt de kans op een inbraak dan ook toe.

Is uw woning bestand tegen de huidige inbraaktechnieken? U doet vast al veel zelf aan woningbeveiliging. Is het voldoende? De inbraaktechnieken veranderen. Het is dus belangrijk om regelmatig te controleren of uw woning nog veilig is. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) houdt rekening met de meest voorkomende inbraakmethoden. Zo zorgt het keurmerk er voor dat inbrekers niet binnenkomen met de tegenwoordig veel voorkomende cilindertrekmethode.

De komende periode houden agenten, vrijwilligers en buurtpreventen de preventieactie ‘Licht zet inbrekers in het zicht’ om inbraken te voorkomen. U kunt zelf namelijk veel doen om te voorkomen dat een inbreker uw huis uitkiest. Zorg dat als het buiten donker is, binnen de verlichting aan is.

U kunt hiervoor tijdschakelaars gebruiken. Gaat u weg? Trek dan niet alleen de deur dicht, maar draai deze ook op slot. Vergeet de achterdeur en de ramen niet. Dit soort eenvoudige maatregelen zorgen ervoor dat een inbreker zich twee keer bedenkt voordat hij bij uw huis een poging waagt.

Bel 1-1-2!

Zie je iets verdachts bij jou in de buurt? Aarzel dan niet en bel direct 1-1-2. Met de omschrijving van de daders en de vluchtrichting van de auto of scooter komt de politie direct in actie. Maak als het kan een film of foto met je mobiele telefoon. Let wel goed op je eigen veiligheid!

Meer tips vind je op www.politie.nl, www. maakhetzeniettemakkelijk.nl of www.hoeveiligismijnwijk.nl

 

 

 

 

 

 

This site is protected by wp-copyrightpro.com