Personenbus Dagcentrum Mariahoeve Florence zoekt gezellige, zorgzame chauffeurs

Keurmerk Goed Geregeld

mariahoeveflorence22Mensen die interesse hebben om chauffeur te worden van de nieuwe personenbus van Dagcentrum Mariahoeve, kunnen contact opnemen met Martin van Wijngaarden via martin.van.wijngaarden@florence.nl of via 070 – 754 64 84.

Natuurlijk komen mensen alleen in aanmerking als zij over een rijbewijs B beschikken en minimaal één dagdeel per week beschikbaar zijn. Florence beschikt sinds dit jaar over de kwaliteitsonderscheiding ‘Goed Geregeld’. Dit landelijke keurmerk van de vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) wordt toegekend aan organisaties die het vrijwilligerswerk succesvol en aantrekkelijk organiseren.

Het Dagcentrum Mariahoeve van Florence krijgt er een tweede personenbus bij waarmee cliënten thuis worden opgehaald en na een zinvolle dagbesteding ook weer thuis worden gebracht. Een bus zonder chauffeur is echter als een Dagcentrum zonder gezelligheid en daarom is Florence op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om samen met een begeleider onze cliënten te vervoeren.

Florence komt graag in contact met gezellige, zorgzame chauffeurs. Het vrijwilligerswerk houdt in dat de cliënten van Florence tussen 8.00 en 10.00 uur thuis worden opgehaald. De cliënten van het Dagcentrum Mariahoeve aan de Hofzichtlaan in Den Haag zijn oudere en jongere mensen met geheugenproblemen. De chauffeur bestuurt niet alleen de bus, maar helpt ook bij het in- en uitstappen en bewaakt de veiligheid. Dat gebeurt samen met een professionele zorgbegeleider. Tussen 15.00 en 17.00 uur wordt iedereen weer thuisgebracht.

Waardering van Florence

Het doen van vrijwilligerswerk geeft veel mensen voldoening, omdat zij daarmee iets voor een ander kunnen betekenen. Florence waardeert het dat mensen zich als vrijwilliger willen inzetten voor onze bewoners en cliënten. Die waardering komt tot uiting in het aanbieden van cursussen, trainingen en informele bijeenkomsten als etentjes en uitjes. Elke vrijwilliger krijgt daarnaast de FlorencePas. Die geeft korting in allerlei winkels en op diverse diensten. “Het werk dat de vrijwilligers bij Florence doen, is geen vervanging, maar een belangrijke aanvulling op de beroepszorg die wij bieden”, zegt Ben van Gent van de Raad van Bestuur van Florence. Vrijwilligers zijn voor ons bijzonder waardevol. Ze zijn namelijk erg belangrijk voor de gezondheid van onze bewoners en hun sociale welzijn.”

Over Florence

Gezondheid en Zorg. Dat is waarvoor 4.000 medewerkers en ruim 1.900 vrijwilligers van Florence zich iedere dag inzetten. Zo’n 35.000 inwoners van Delft, Den Haag, Rijswijk, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar maken gebruik van de ondersteuning. De dienstverlening omvat onder meer thuiszorg, jeugdgezondheidszorg, verzorgingshuiszorg, verpleeghuiszorg, advisering en gemaksdiensten.

This site is protected by wp-copyrightpro.com