Succes Coöperatie Groen Hofzicht  

Groen Hofzicht mariahoeve zonnepanelen-wijkmariahoeveEen deel van de bewoners uit de wijken Mariahoeve, Marlot, Bezuidenhout (Den Haag) en het aangrenzende Essesteijn (Leidschendam – Voorburg) hebben een ledenovereenkomst gesloten met de Coöperatie Groen Hofzicht.

De ondertekening vond plaats op het hoofdkantoor van Aegon in Den Haag. De verzekeraar stelt het dak van dit kantoor aan het Aegonplein 50, naast het NS station Mariahoeve, ter beschikking aan de coöperatie voor het plaatsen van twee zonnepaneel installaties.

Sprekers op de feestelijke gelegenheid waren onder meer Joris Wijsmuller, wethouder van de Gemeente Den Haag,  Rob Spuijbroek, directielid van Aegon en de coöperatievoorzitter Cees Redegeld.

Wethouder SWDC (Stadsontwikkeling, Wonen, Duurzaamheid en Cultuur), Joris Wijsmuller gaf aan blij te zijn met deze ontwikkeling en sprak de hoop uit dat ook andere bedrijven geïnspireerd raken door deze geslaagde samenwerking. “Een klimaat neutrale en een duurzame stad is alleen te realiseren met bewoners en bedrijven. Groen Hofzicht is daar een sprekend voorbeeld van. En het is mooi om te zien dat dit soort initiatieven een zichtbaar resultaat opleveren. Als gemeente leveren wij daar onze bijdrage aan, door al deze initiatieven te ondersteunen”, aldus de wethouder.

De coöperatie is in juni 2016 opgericht. Het bestuur van de coöperatie bestaat uit Cees Redegeld (voorzitter), Laurens de Vries (penningmeester), en Roderick Staalman (secretaris). Adviseurs van het bestuur zijn: Henk Dijkstra (techniek), Max Koninkx (communicatie),  Arnoud de Jong en Sicco Janssen (organisatie), Zij zijn allen woonachtig in de Haagse wijken Mariahoeve, Bezuidenhout, Marlot en Essesteijn (Leidschendam – Voorburg).

Opgeteld gaat het om 539 panelen voor 60 huishoudens. De installaties zullen samen in de eerste 15 jaar een CO2 reductie opleveren van ongeveer 970.000 ton. De opbrengst in die periode bedraagt circa 1.850.000 kWh. De basisopbrengst is berekend op ruim 139.000 kWh per jaar.  De beoogde oplevering van de installaties is nog voor het eind van dit jaar. Coöperatie Groen Hofzicht  heeft daarvoor de opdracht gegund aan SolarNRG uit Poeldijk.

Wil je ook de helpende hand toesteken om dit project bij jouw straat- en buurtgenoten onder de aandacht te brengen en tot een succes te maken? Jouw hulp en inzet hiervoor is welkom! Neem dan contact met hun op via:   groenhofzicht@gmail.com

Bron:  Groen Hofzicht

 

 

This site is protected by wp-copyrightpro.com