Uitreiking Haags Jeugdlintje 2016

Haags Jeugdlintje Zaynab Halaf Haags jeuglintje 2Als blijk van waardering van de gemeente Den Haag werden voor de 7e maal de Haagse Jeugdlintjes uitgereikt aan jongeren die zich op een bijzondere en belangeloze manier inzetten voor een ander of voor de stad. Bij deze officiële gelegenheid zijn 17 jongeren door Wethouder Ingrid van Engelshoven onderscheiden.

Haags Jeugdlintje voor Zaynab Halaf uit Mariahoeve

Zaynab is 13 jaar en helpt mee met het organiseren van de activiteiten van de Jeugdraad Mariahoeve. Ook is zij actief bij kinderrestaurant Mariahoeve, waar zij jonge kinderen in contact brengt met dementerende ouderen.

De medewerkers van  Wijkmariahoeve.nl feliciteren alle Haagse jongeren, maar in het bijzonder Zaynab Halaf met deze welverdiende waardering. Dank voor jullie inzet en wij hopen dat de inwoners van Den Haag en natuurlijk Mariahoeve ook in de toekomst op jullie positieve kracht kunnen rekenen.

Gedecoreerden met het Haags Jeugdlintje 2016

Zaneta Wiedeker – Haags Jeugdlintje 2016 (10)     Staat dagelijks klaar voor haar buurvrouw van 86. Ze helpt met opruimen, de boodschappen en doet leuke dingen met haar zoals wandelen en spelletjes spelen.

Linde Kaper – Haags Jeugdlintje 2016 (11)               Zet zich iedere woensdagmiddag in voor de oudere bewoners van woonzorgcentrum Uitzicht. Ze wandelt met de bewoners die in een rolstoel zitten, verzorgt de koffie en maakt een gezellig praatje met ze.

Zaynab Halaf – Haags Jeugdlintje 2016 (13)             Helpt mee met het organiseren van de activiteiten van de Jeugdraad Mariahoeve. Ook is zij actief bij kinderrestaurant Mariahoeve, waar zij jonge kinderen in contact brengt met dementerende ouderen.

Stefanie Groen – Haags Jeugdlintje 2016  (12)         Zet zich actief in op de Stadsboederij ’t Waaijgat in Scheveningen. Elke dag, behalve op maandag als de boerderij gesloten is, helpt zij met het voeren van dieren, het uitmesten van de stallen en alle andere klussen die er te doen zijn.

Sadeya Rosa – Haags Jeugdlintje 2016 (13)             Geeft via de Stichting Leergeld voorlichting op school, op voetbalverenigingen en bij zwembaden over de mogelijkheden die bijvoorbeeld de Ooievaarspas en de Stichting Leergeld bieden. Ook doet ze regelmatig boodschappen voor een aantal ouderen en zet ze zich in voor de wijk.

Demi Groeneveld – Haags Jeugdlintje 2016 (14)     Zet zich in voor activiteiten van wijkcentrum De Geest. Hier werkt ze onder andere vrijwillig als kok bij het kookproject ‘Jong kookt voor Oud’.

Sanne Post (14) Geeft als kinderambassadeur van Stichting Leergeld voorlichting op scholen. Ook heeft ze meegewerkt aan andere activiteiten en projecten, zoals de ontwikkeling van de Leergeldschoolagenda en een kindertheaterproductie over armoede.

Takoua Ahbod – Haags Jeugdlintje 2016 (15)          Geeft als kinderambassadeur voor Stichting Leergeld voorlichting op scholen en werkte mee aan de ontwikkeling van de Leergeldschoolagenda. Gaat in haar vrije tijd vaak op pad om de boodschap van Stichting Leergeld uit te dragen.

Chrystel Hordijk – Haags Jeugdlintje 2016 (16)        Is al jarenlang actief op en buiten het veld van hockeyclub HDS. Als er iets te doen is, dan springt ze bij. Achter de bar, de receptie, de bediening, de organisatie van Sinterklaas of als er opgeruimd moet worden. Ze is al aan het werk voordat anderen het zien.

Nick van der Zwan – Haags Jeugdlintje 2016 (16)   Ondersteunt bij de activiteiten van de scouting en is na een pittige interne opleiding life guard bij de reddingsbrigade geworden. Daar gaat hij als volleerd lid mee met reddingsacties.

Shafana Jansen – Haags Jeugdlintje 2016 (17)        Organiseerde voor PATCHworkZ een cursus voor meiden die wat meer zelfvertrouwen nodig hadden een schreef positieve quotes voor Likeu2.com. Momenteel organiseert ze een rapworkshop voor kinderen met een taalachterstand en tal van creatieve activiteiten voor kinderen met traumatische ervaringen.

Gabriel da Silva – Haags Jeugdlintje 2016 (17)         Bedenkt zelfstandig activiteiten voor Jeugdcentrum Samson in de Schilderswijk, vraagt subsidie aan en is actief betrokken bij de uitvoering. Eén van die activiteiten is de Sinterklaasservice waarmee hij de jeugd in de Schilderswijk de mogelijkheid biedt om een betaalbare Sinterklaasviering te hebben.

Naomi Prins – Haags Jeugdlintje 2016 (18)              Is elke dinsdag aanwezig in verzorgingscentrum De Leilinde waar zij met een groep andere jongeren een maaltijd kookt voor 50 ouderen.

Jasper van der Zwan – Haags Jeugdlintje 2016 (19)              Zet zich al twee jaar lang in voor een jeugdgroep van de Bethlehemkerk. Van september tot en met april verzorgt hij iedere vrijdagavond een compleet programma voor de groep 8- en 9-jarigen dat varieert van knutselen tot spelavonden.

Jamel Gouiaa – Haags Jeugdlintje 2016 (20)            Is elke dinsdag aanwezig in verzorgingscentrum De Leilinde waar hij met een groep andere jongeren een maaltijd kookt voor 50 ouderen. Daarnaast begeleidt hij 1 keer per week een groep moeilijk opvoedbare tieners bij de vrijetijdsbesteding van Voor Welzijn en doet hij boodschappen voor ouderen.

Eva Oskam – Haags Jeugdlintje 2016 (21) Is jongerenlobbyist voor de Girls Rights Watch van Plan Nederland. Ze heeft in samenwerking met organisaties als Unicef en Save the Children, de kindvriendelijke versie van de ‘Sustainable Development Goals’ aangeboden op het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook is ze actief als Haagse Jongerenambassadeur Internationale Zaken en reisde ze naar het Griekse eiland Leros om als vrijwilliger in een vluchtelingenkamp aan de slag te gaan.

Bas Burger – Haags Jeugdlintje  2016 (22) Adviseert als lid van de Jeugdsportraad Segbroek het stadsdeelkantoor over de sportpleinen en is daarnaast ambassadeur van het basketbalproject de Groene Slof. Ook is hij mede-oprichter en voorzitter van basketbalvereniging Seagulls en sinds 2014 vrijwilliger bij straatbasketbalvereniging St4r.

 

Informatie

De gemeente Den Haag reikt op de dag van de Lintjesregen de Haagse Jeugdlintjes uit. De lintjes worden uitgereikt als blijk van waardering en zijn bedoeld voor kinderen en jongeren die zich vrijwillig inzetten voor een ander of voor de stad. Denk hierbij aan kinderen of jongeren die actief zijn voor de natuur, voor de buurt, op school of voor de veiligheid.

 

Het Haags Jeugdlintje is bedoeld voor jonge Haagse Helden. De gemeente wil op deze manier de Haagse jeugd stimuleren om zich belangeloos in te zetten voor een ander, of voor de stad Den Haag.

 

 

 

 

Meer informatie en berichten op: >> linkMariahoeve – wijkmariahoeve.nl

Tags: Mariahoeve, wijkmariahoeve, haagse, hout, bezuidenhout, benoordenhout, leidschendam, leidsehage, winkel, winkelcentrum, mariahoeve, moestuin, tuin, compost, bakker, index, wijkcentrum, tuin, tuinen, mariahoeve, lokaal, belang, bewoners, commissie, whatsapp, nextdoor, straat, bus, tram, trein, mooi, groen, boom, bomen, west, gemeente, den, haag, gravenhage

This site is protected by wp-copyrightpro.com