Weer kerstboom in de Tweede Kamer

staatsbosbeheer kerstboom-tweede-kamer-staatsbosbeheerStaatsbosbeheer schenkt voor de 21e keer een kerstboom aan de Tweede Kamer. De circa 11 meter hoge fijnspar komt uit het Kuinderbos in de Noordoostpolder. En ook dit jaar is de boom zorgvuldig door de boswachters van Staatsbosbeheer geselecteerd en behandeld.

Zo werd de fijnspar met een grote kraan in het bos ‘opgevangen’, om beschadigingen te voorkomen, waarna de boom met een grote trailer voorzichtig naar het centrum van Den Haag is gebracht. Boswachter Jenny van Leeuwen gaf aan dat de boom maar net door de toegangsdeur van de Tweede Kamer paste. Na veel pas en meet werk en met behulp van touwen en katrollen, is de boom rechtop geplaatst in de hal.

Staatsbosbeheer is trots op de duurzame houtproducten die uit de Nederlandse bossen komen. De mooi versierde kerstboom is elk jaar weer een aandachtstrekker in de hal van de Tweede Kamer.

Zelf een kerstboom zagen in de natuur kan ook: in de Schoorlse duinen en het Kuinderbos kan men dit jaar onder begeleiding van de boswachter en tegen een kleine vergoeding zelf een kerstboom zagen. Meer informatie is beschikbaar op www.staatsbosbeheer.nl

 

De Tweede Kamer

De meeste mensen denken bij de Tweede Kamer aan de 150 Kamerleden en de debatten in de plenaire zaal. Daar speelt zich het parlementaire werk af dat iedereen kent: onze democratie in actie! Maar die plenaire debatten zijn maar een deel van het werk; de Kamerleden steken ook veel tijd in onder andere commissievergaderingen, hoorzittingen, rondetafelgesprekken en werkbezoeken. Om alles soepel en professioneel te laten verlopen en de volksvertegenwoordigers in staat te stellen hun werk goed te doen, is veel inzet nodig. Die wordt geleverd door een organisatie van ruim duizend mensen.

Ambtelijke organisatie

Ongeveer twee derde van de Kamerorganisatie is ambtenaar. Deze ambtelijke medewerkers ondersteunen Kamerleden en de fracties in alle facetten van hun werk als volksvertegenwoordiger. Op een politiek neutrale, adequate en innovatieve manier. Van het inhoudelijk en organisatorisch voorbereiden van vergaderingen tot catering, beveiliging, huisvesting, administratie en informatievoorziening. De Tweede Kamer is daardoor een interessante en dynamische werkgever. In veel functies ben je nauw betrokken bij het parlementaire reilen en zeilen, ook buiten de normale werktijden.

De Tweede Kamer bezit de erkenning ‘Maatwerken’, een certificering van de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De erkenning is voor organisaties die een optimale combinatie van werk en privé mogelijk maken door flexibele werkregelingen en een open cultuur. De Tweede Kamer kreeg de certificering na een onderzoek onder medewerkers.

De ambtelijke organisatie van de Tweede Kamer heeft zich uitgesproken voor de 1%-regeling: we geven ruimte aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt door werkplekken beschikbaar te stellen. We doen ons best om daar structurele werkplekken van te maken. Ook heeft de Tweede Kamer het ‘Charter Talent naar de Top’ ondertekend. Organisaties die dit charter ondertekenen, bepalen hoeveel vrouwen zij in de top van de organisatie willen hebben en welke maatregelen ze nemen om de streefcijfers te bereiken.

 

This site is protected by wp-copyrightpro.com