Bacterie in gerookte regenboogforel 125 g

Productwaarschuwing: Belangrijke veiligheidswaarschuwing gerookte regenboogforel 125 g

NVWA veiligheidwaarschuwingen (food) | 15 februari 2016

Supermarktketen Aldi roept gerookte regenboogforel 125 gram terug, omdat daarin de listeriabacterie is aangetroffen. De winkel vraagt klanten de gerookte regenboogforel in de smaken naturel, peper en knoflook niet op te eten, maar terug te brengen naar een Aldiwinkel.

Listeriabacterie in gerookte regenboogforel

—————————————————————————-

WILT U ONDERSTAAND ARTIKEL AAN ONS RETOURNEREN.

Gerookte Regenboogforel 125 gram, in de smaken naturel (€1,89), peper en knoflook (beide €1,85), van de firma H. van Wijnen B.V.

In de Gerookte Regenboogforel van de firma H. van Wijnen B.V. is de listeria bacterie aangetroffen. Uit voorzorg verzoeken wij u om de smaken naturel, peper en knoflook te retourneren. Deze listeria bacterie kan bij bepaalde hoeveelheden gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Wij vragen u dit artikel niet te eten en, al dan niet aangebroken, in één van onze winkels te retourneren. U krijgt vanzelfsprekend het aankoopbedrag terug. We danken u voor uw medewerking en bieden u onze excuses aan voor het ongemak.

 

Uw ALDI-team

Bron: » » Aldi.nl

Bron: » » NVWA

Listeria monocytogenes

Listeria monocytogenes is een bacterie die een voedselinfectie kan veroorzaken. In Nederland worden jaarlijks 45 tot 60 personen ziek van deze bacterie. 15 tot 20 van hen overlijdt. Met name zwangeren, ouderen en mensen met een mindere weerstand zijn gevoelig voor deze bacterie.

Listeria monocytogenes is een pathogene, gram-positieve staafvormige, niet sporevormende bacterie die de verwekker is van listeriose.

Uitbraken van Listeriose zijn vaak geassocieerd met voedsel omdat, in tegenstelling tot andere bacteriën, L. monocytogenes in staat om te groeien bij koelkasttemperaturen. Dit kenmerk maakt beheersing van deze ziekteverwekker moeilijk voor de voedselverwerkende industrie.

Het ziektebeeld behorend bij een Listeria-infectie zijn onder andere: meningitis, sepsis, pneumonie, endocarditis, encefalitis, otitis media en endometritis. Verder wordt er cystevorming gezien in de hersenen, die, afhankelijk van de plaats, voor neurologische problemen kan zorgen. Besmetting met Listeria kan een miskraam of doodgeboren kind tot gevolg hebben. Ook gezonde mensen kunnen aan de besmetting sterven.

This site is protected by wp-copyrightpro.com