Natuur- en Techniekspektakel met real life Pokémon vangen

Natuur natuur-educatie-haagse-hoge-schoolDe natuur onderzoeken, spelen met techniek, knutselen en spannende proefjes doen. Het kan allemaal tijdens het jaarlijkse Natuur- en Techniekspektakel in de Haagse Hogeschool.

Tijdens dit evenement voor het hele gezin halen we – Naar buiten! – voor 1 dag naar binnen. Bouw een eigen hut, bekijk slakken en bodemdieren, maak natuurparfum en doe mee met de techniekspelletjes.

Natuur- en Techniekspektakel

Zondag 27 november 2016

Tijd:  12.00 uur tot 16.00 uur

link-blauw   Haagse Hogeschool – J.Westerdijkplein 75 – 2521 EN – Den Haag     (Google maps)

De toegang en deelname aan de activiteiten zijn gratis.

Om 12.00 uur start het spektakel met real life Pokémon vangen.

Het Natuur- en techniekspektakel wordt georganiseerd door de gemeente Den Haag, afdeling Milieueducatie in samenwerking met Pabostudenten van de Haagse Hoge School.

Kom je ook?

Pokémon vangen – Pokémon Go – hoe werkt het?  –

Het doel van het spel: vang alle 150 Pokémon figuren. Dat klinkt misschien simpel, maar er zit meer achter. Dit spel kan je namelijk niet spelen vanuit je luie stoel. Je gaat als speler zelf de straat op. Op je telefoon zie je de kaart van de buurt en de plekken waar verschillende Pokémon zitten.

Elementen en plekken

Deze ‘pocket monsters’ kunnen zich overal bevinden, maar er zit een tactiek achter. “Iedere Pokémon heeft een bepaald element; water, vuur, enzovoort. Ben je in de buurt van water, dan kom je een water-Pokémon tegen en in het bos vindt je sneller de insectensoorten.” Wanneer je er een heb gevonden, kan je die vangen door een virtuele Pokéball naar te gooien.

Wat is Pokémon Go?

Pokémon Go is een augmented reality-game waarbij je op zoek moet naar Pokémon die in de ‘echte wereld’ verschijnen. Door de camera op je smartphone zie je het gewone beeld op het scherm, maar als je geluk hebt, verschijnen er ook Pokémon in beeld. Je vangt Pokémon door een Pokéball naar het dier te gooien. Vervolgens kun je de Pokémon trainen in zogenoemde gyms, kun je ze laten battelen en krijg je punten. Door de game word je dus aangemoedigd om daadwerkelijk naar buiten te gaan om Pokémon te vinden.

  1. Wacht totdat er kleine cirkels verschijnen

Om je kansen op het vangen van een Pokémon te vergroten en ervoor te zorgen dat je geen Pokéballs verspilt, kijk je naar de grootte en naar de kleur van de cirkels. De kleur van de cirkels geeft aan hoe sterk de Pokémon zijn: groen is zwak, geel is medium en rood is sterk. Wacht totdat de cirkels kleiner worden en gooi dan je bal. Dat verhoogt de kans op het vangen van een Pokémon.

  1. Welke Pokémon is dichtbij?

Pootafdrukken bij het scherm Nearby geven aan hoe dichtbij een Pokémon is. 1 pootafdruk is het meest dichtbij en 3 pootafdrukken is het meest ver weg. De onderste ‘bar’ zal gaan pulseren als je dicht in de buurt bent van een Pokémon. De Pokémon die linksboven in het Nearby-scherm staat, is het dichtst bij.

 

Bron: RTL nieuws en Dutch Cowboys

 

 

 

 

This site is protected by wp-copyrightpro.com