Nieuw radiotherapiecentrum in HMC Antoniushove

radiotherapiecentrum radiologisch-centrum-antoniushove-mariahoeveOp maandag 14 november 2016 ontving bestuursvoorzitter Paul Doop de eerste patiënten in het nieuwe radiotherapiecentrum van het HMC.

Drie dagen eerder werden de patiënten nog behandeld in het HMC Westeinde.

Complimenten voor het personeel dat keihard gewerkt heeft om de nieuwe locatie bedrijfsklaar te maken, waardoor een naadloze overgang voor de patiënten mogelijk was.

Eén plek voor alle behandelingen

Adres:  link-blauwGruttolaan 18 2261 EV Leidschendam (Google maps)

Omdat de oncologische behandelingen van het gehele HMC (Westeinde, Bronovo en Antoniushove) nu zijn geconcentreerd op één locatie in het HMC Antoniushove, kan nog adequater worden ingespeeld op de behoefte van de patiënten.

Patiënten hoeven niet steeds heen en weer te reizen en kunnen nu bestraald worden op dezelfde locatie waar hun overige behandelingen plaats vinden. Door deze ontwikkelingen verloopt ook het overleg van de behandelende specialisten nog sneller.

Op dit moment zijn drie van de vier nieuwe bestralingsapparaten in gebruik. Het vierde apparaat staat nu nog in HMC Westeinde. Binnenkort verhuist ook dit vierde bestralingsapparaat naar de nieuwe locatie.

Op 4 juni 2015 werd de eerste paal geslagen van het nieuwe radiotherapiecentrum van HMC in Leidschendam. Nu, anderhalf jaar later, is de afdeling in zijn geheel verhuisd. Dankzij de bouw van dit radiotherapiecentrum kunnen de nieuwste technologische ontwikkelingen op het gebied van bestraling worden toegepast.

De bestralingsruimten zijn boven de grond gebouwd, waardoor patiënten een uitzicht hebben op de tuin van HMC Antoniushove. Er is parkeer mogelijkheid in de parkeergarage aan de Burgemeester Banninglaan. En er is een kiss & ride aan de Gruttolaan 18. HMC Antoniushove is goed bereikbaar met tram 2 richting Leidsenhage.

 

Sinds kort heeft HMC (Haaglanden Medisch Centrum) een nieuwe naam en  ook een nieuw telefoonnummer: 088 97 97 900. Met het nieuwe telefoonnummer zijn de drie locaties HMC Antoniushove, HMC Bronovo en HMC Westeinde 24 uur per dag nóg beter bereikbaar.

 

 

 

 

This site is protected by wp-copyrightpro.com