Originele en duurzame muzikale afvalbak

Originele en duurzame muzikale afvalbak
Foto: HaagseDingen.nl

Op het spaarwaterveld staat nu een originele en duurzame muzikale afvalbak afvalbak in de vorm van een boom. Een creatie van Lennaert Roos en aan de gemeenschap aangeboden door De vereniging BIZ “DE STRAAT”(Theresiastraat).

BIZ bestuursvoorzitter Stefan Hessing die uit handen van Haagse wethouder Karsten Kleijn de HRP Retailprijs 2014 t.w.v. €7500,00 mocht ontvangen, gaf onder meer aan, dat de meest duurzame relatie er een is die je met elkaar opbouwt. Duurzaamheid staat hoog in ons vaandel en we willen verder gaan met de mooie samenwerking met de buurt.

De Haagse Retail Prijs (HRP) is een initiatief van de Gemeente Den Haag, de Kamer van Koophandel en het Hoofdbedrijfschap Detailhandel. Met het Haagse Retailpunt wil de gemeente een extra impuls geven aan creativiteit binnen winkeliersverenigingen. Doel is het verbeteren van het winkelgebied voor wat betreft duurzaamheid en innovatie. De plaatsing van de SunBin, om de winkelstraat beter op de kaart te zetten en verbinding met de buurt aan te trekken, werd door de jury als ‘zeer origineel en duurzaam’ beschouwd.

De Royal SunBin is een eigenzinnige afvalbak die het midden houdt tussen een kunstobject en functioneel straatmeubilair. Het concept werd bedacht en ontwikkeld door Lennaert Roos. De SunBin Tree is geconstrueerd van degelijk, duurzaam Cortenstaal.

De muzikale afvalbak werd op 23 januari 2016 door stadsdeeldirecteur van het Haagse Hout Lilianne Blankwaard onthuld en laat als beloning direct een jingle, beat, soundscape of een gedicht horen, als er afval in wordt gedaan. Deze speciale muziekfragmenten werden mede door leerlingen uit de 3e klassen van de François Vatelschool gecomponeerd.

Informatie

Het elektronisch systeem wordt gevoed door een zonnepaneel en werkt volledig autonoom. Daardoor kan de SunBin op vrijwel iedere locatie worden geplaatst.

Heeft uw winkeliersvereniging een goed idee voor een nieuw project/product?

Ingediende ideeën worden beoordeeld op de volgende criteria:
Innovatief: vernieuwend, creatief, onderscheidend, niet eerder (op deze wijze) uitgevoerd en inspirerend voor andere winkelgebieden;
Economische impuls: het idee moet op zich zelf staan en een blijvend economisch effect op het winkelgebied hebben;
Duurzaamheid: met oog voor een positieve bijdrage aan het milieu;
Participatie: actieve betrokkenheid van ondernemers en andere belanghebbenden door inzet, draagvlak, betrokkenheid en/of financiële bijdrage.

This site is protected by wp-copyrightpro.com