Of maak een keuze uit de volgende onderdelen:
» VOORwelzijn » Servicepunt XL » Reporters Groep » Jeugdhonk Boem » Meiden Club » Hop Hopje » Sociale kaart » Jeugdwerk Mariahoeve » Alg Programma Jeugdwerk Mariahoeve » Klacht doorgeven » Piep zei de muis » Website VOORWelzijn » Rots en Watertraining » Activiteiten wijkcentrum » Gratis scootmobiel service » Begeleiding en Vervoer voor 60 plussers » Aanwezige diensten / organisaties

Piep zei de muis – Mariahoeve – Haagse Hout

Piep zei de muis MariahoeveZe voelen zich schuldig en denken: “Als ik maar lief ben, dan wordt mijn moeder wel weer beter.” Of: “Het is mijn schuld dat papa en mama zo boos op elkaar zijn”.

“Piep, zei de Muis” is een club voor kinderen van 4 tot 8 jaar en hun ouders.

Kinderclub: PIEP zei de muis

Plaats: Wijkcentrum Mariahoeve

Adres: linkieIvoorhorst 155 (zie: Google maps)

Deelname: Gratis

Informatie en aanmelden bij VOORWelzijn email: t.dekievit@voorwelzijn.nl

Of via tel: 06 1405 0457

In 15 weken werkt u samen met uw kind aan de gevolgen van een stressvolle periode thuis en het omgaan met spanning in het gezin. Zoals bijvoorbeeld in een situatie waarbij een ouder, broertje of zusje ziek wordt, een ouder depressief is of als er relatieproblemen zijn.

Aanmelding kan o.a. door de leerkracht, de intern begeleider van school, de schoolarts, het buurthuis en natuurlijk door de ouders zelf. Als een kind wordt opgegeven, komt er iemand van PIEP langs om uitleg te geven over de club en om met u te bespreken of u definitief in wilt schrijven.

Kinderclub ‘PIEP zei de muis’ is bestemd voor kinderen van 4 tot 8 jaar die extra steun nodig hebben, omdat ze thuis of in hun directe omgeving gedurende langere tijd spanning meemaken. Ieder mens komt in zijn leven natuurlijk situaties tegen die spanning geven. Maar kinderen kunnen hier moeilijker mee omgaan dan volwassenen, omdat zij nog niet kunnen overzien wat er aan de hand is.

Bovendien betrekken ze alles nog op zichzelf en kunnen ze nog geen goed onderscheid maken tussen hun eigen gevoelens en die van anderen. Verschil maken tussen werkelijkheid en fantasie is op deze leeftijd ook nog moeilijk. Soms gebeuren er dingen in een gezin waarmee een kind geen raad weet, bijvoorbeeld: een (ernstig) of langdurig zieke ouder, een ouder met psychische problemen of met een depressie, een scheiding, veel stress, ruzie, geweld, een overlijden of een ernstig ziek broertje of zusje.

Als deze situaties lang duren, komt het voor dat er minder aandacht is voor de kinderen. Dit is begrijpelijk. Ouders proberen vaak hun problemen voor hun kind(eren) te verbergen, maar kinderen hebben hier een antenne voor. Juist doordat er niet over wordt gepraat, kunnen kinderen gaan fantaseren.

De kinderclub “PIEP zei de muis” bestaat uit een totaal van 15 bijeenkomsten.

Ook 5 speciale ouderbijeenkomsten  Piep zei de muis

Tijdens de ouderbijeenkomsten wordt u verteld wat de kinderen in de club doen en waarom. Hierdoor bent u op de hoogte en kunt u hierop thuis inspelen en over praten. Het is belangrijk voor de kinderen dat zij weten dat hun ouder(s) belangstelling hebben en het goed vinden wat ze doen. Verder hebben we aandacht voor vragen of problemen in de opvoeding, zoals aandacht geven aan je kind, ook al staat je hoofd daar niet naar. Of: hoe vertel je wat er aan de hand is, zonder dat je je kind belast.

Belangrijk om te weten is dat alles wat in de oudergroep wordt besproken binnenskamers blijft.

Naast de ouderbijeenkomsten is het altijd mogelijk om een beroep te doen op de pedagoog. Zij kan in een individueel gesprek met de ouder(s) nog eens alles op een rijtje zetten en samen zoeken naar verdere hulp of ondersteuning.

Piep zei de muis