Prijsvraag duurzaam initiatief Loolaan

De gemeente Den Haag zoekt ondernemers en particuliere initiatiefnemers om met een plan te komen voor een duurzaam initiatief op ’t Oor, een terrein aan de Loolaan.

De gemeente heeft hiervoor een prijsvraag uitgeschreven.

Prijsvraag duurzaam initiatief Loolaan loolaan3De gemeente heeft ’t Oor in 2015 van NS gekocht en wil dat het nu gebruikt wordt voor duurzame ontwikkelingen.

De partij met het beste idee mag het terrein huren.

Heeft u altijd al een duurzame onderneming willen starten? En ook nog midden in de stad, dicht bij uw afnemers? Dan is dit uw kans.

Prijsvraag

De prijsvraag bestaat uit 2 fasen.

 • In de 1e fase, die loopt tot 9 mei 2016, vraagt de gemeente om een globaal plan. Uit de inzenders worden er 5 gekozen die het best voldoen aan de criteria.
 • In de 2e fase krijgen deze 5 kandidaten de gelegenheid om hun plan uit te werken tot een business case. Uit de inzendingen in de 2e fase kiest de gemeente 1 partij met wie de huurovereenkomst wordt afgesloten.

Duurzaam initiatief

Iedereen die een idee heeft voor een duurzaam initiatief kan met een plan komen. Een duurzaam initiatief is bijvoorbeeld: 

 • opwekken van (zonne-)energie (warmte en/of elektriciteit)
 • stadslandbouw, zoals het houden van kippen, geiten of schapen of het verbouwen van producten
 • milieueducatie
 • initiatieven vanuit Haagse Kracht 
 • ruimte voor ecologie

Er mag veel, als het maar duurzaam is.

Locatie

Het gaat om het noordelijk deel van het terrein aan de Loolaan. Dit is ongeveer 1,5 hectare groot en de huurprijs is € 4.700 per jaar. Voor het zuidelijk deel van dit terrein zoekt de gemeente een partij die een zonneveld gaat aanleggen. Hiervoor zijn al partijen benaderd.

Bron:  >> handje2 Den Haag.nl

Voorwaarden deelname

Bekijk de volledige selectieleidraad, de voorwaarden voor deelname aan ‘Prijsvraag Loolaan Noord’,

op >>handje2 website van TenderNed.

 

 

 1. Aanbestedende Dienst Gemeente Den Haag
 2. Naam opdracht Loolaan Noord – Uitnodiging aanmelden initiatieven voor Duurzame invulling
 3. Omschrijving

  De gemeente Den Haag heeft zich tot doel gesteld om in 2040 klimaatneutraal te zijn. Hiervoor voert Den Haag diverse duurzame projecten uit om daarmee ook zelf bij te dragen aan de gestelde duurzaamheidsambitie.
  Een van de projecten betreft het realiseren van duurzame activiteiten op de locatie Loolaan Noord (noordelijk deel van het onlangs aangekochte perceel ’t Oor – Loolaan). Om dit te realiseren is door de gemeente Den Haag een selectieprocedure gestart.

  Het doel van de selectieprocedure is om kansrijke initiatieven, die invulling geven aan de ambitie voor een duurzame invulling van Loolaan Noord, te inventariseren en uit deze initiatieven er één te selecteren die die zal worden gerealiseerd.

  De selectieprocedure vindt plaats in 2 fasen:
  • Fase 1: aanmelding van initiatieven en selectie door de gemeente van de 5 meest kansrijke / meest passende initiatieven bij de geformuleerde ambitie;
  • Fase 2: uitnodiging van de 5 meest kansrijke/passende initiatieven tot het uitwerken van een businesscase aan de hand waarvan de gemeente 1 businesscase selecteert als ‘concessiehouder’.
  Met deze concessiehouder wordt een huurovereenkomst gesloten voor de huur van het perceel Loolaan Noord.

 

 

This site is protected by wp-copyrightpro.com