Repair Café Mariahoeve

repair cafe wijk mariahoeve Repair Café Het Repareer Café team zit ook nu weer met koffie voor u klaar, om elektrische apparaten met een (klein) mankement, kleding die een nieuw naadje nodig heeft of uw fiets voor u te repareren.

Hofzichtlaan 115

Tijd: van 10.00 uur – 14.00 uur

U kunt bij ons terecht voor:
– elektronische en mechanische apparatuur
– fietsen

Dus neem alle klusjes die in huis liggen mee en leg ze voor aan het team. Wie weet kan u uw eigen spullen weer jaren lang met veel plezier (blijven) gebruiken.

Als u via de hoofdingang naar binnen komt links de gang in en volg de bewegwijzering, of vraag het aan de receptioniste.

We zitten zoals altijd weer voor u klaar.

Het doel van het Repareer-cafe is het weer bruikbaar maken van voorwerpen of apparaten die eigenlijk gewoon wat aandacht (en mogelijk een schroevedraaier of een lapje) nodig hebben. Wij zetten, geheel gratis en voor niets, onze technische kennis en vaardigheden in om uw meegebrachte spullen te repareren!

Als u zelf ervaring heeft met het repareren van prima spullen die gewoon nog wat waardering nodig hebben, en er iets voor voelt om eens uw tijd te doneren, bent u meer dan welkom om eens een keer samen met ons team een middagje te komen werken! Ook als u niets te repareren heeft, bent u meer dan welkom om gewoon even de sfeer te komen proeven en kennis te maken onder het genot van een bakje koffie of thee!

Locatie: Hofzichtlaan 115

Tijd: 10:00 tot 14:00

Voor meer informatie mail naar: willemsterk@yahoo.com

Wat is een Repareer Café?

Het Repareer Café is een evenement dat draait om repareren. Op de locatie waar het Repareer Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, serviesgoed, gebruiksvoorwerpen, speelgoed et cetera.

Ook is er deskundige hulp aanwezig, zoals een elektricien, een naaister, een timmerman en een fietsenmaker. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Café gaan ze zelf aan de slag. Eventueel met hulp. Wie niets heeft om te repareren, neemt een drankje aan de bar. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. Of doet inspiratie op aan de leestafel, waar boeken over repareren en klussen ter inzage liggen.

Waarom een Repareer Café?

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Mensen weten niet meer hoe dat moet. Reparatiekennis verdwijnt snel. Mensen die deze praktische kennis nog wel bezitten, worden door de maatschappij niet altijd even hoog gewaardeerd en staan vaak zelfs ongewild aan de kant.

Hun ervaring wordt niet of nauwelijks benut. Het Repareer Café brengt daar verandering in! Mensen die anders misschien aan de kant staan, doen weer mee. Waardevolle praktische kennis wordt overgedragen. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid.

De hoeveelheid grondstoffen en energie die nodig is om nieuwe producten te maken, wordt beperkt. Evenals de CO2-uitstoot. Want bij het fabriceren van nieuwe producten – en het recyclen van oude – komt CO2 vrij. In het Repareer Café leren mensen op een andere manier naar hun spullen te kijken. En er opnieuw de waarde van in te zien.

Het Repareer Café draagt bij aan een mentaliteitsverandering. Die is noodzakelijk om mensen enthousiast te maken voor een duurzame samenleving. Maar bovenal wil het Repareer Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk. Kom het ook eens proberen!

 

 

 

 

 

 

This site is protected by wp-copyrightpro.com