Scouting Haagse Hout

Door: John Jusa

scouting haagse hout kwalificaties mariahoeveScouting staat voor uitdaging! De Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen.

Eliza, Jeroen en Miranda, alle 3 leden van Scouting Haagse Hout in Mariahoeve, hebben onlangs hun kwalificaties behaald aan de scouting Academy. Ze maken deel uit van de vrijwillige leiding dragen mede zorg voor de ontwikkeling van de aangesloten jongeren.

Miranda is nu een volledig gekwalificeerde teamleider bij de welpen. Eliza is gekwalificeerd leidinggevende en heeft tevens haar kamp-kwalificatie. Jeroen is gekwalificeerd explorer teamleider en heeft ook zijn kamp-kwalificatie behaald.

Jeroen heeft naast de behaalde kwalificaties voor teamleider en kamp met Explorers ook de Gilwell-training gevolgd. Dit is een traject van minimaal een half jaar, waarbij je jezelf beter leert kennen en waarbij het gaat om inzicht in je eigen gedrag en drijfveren.

Op kamp gaan, vraagt meer specifieke kennis en vaardigheden van leidinggevenden dan een normale opkomst en daarom zijn er twee varianten van deze kwalificatie, afhankelijk van de speltak waaraan leiding wordt gegeven. De algemene competenties bestaan uit drie verplichte delen: Organisatie van een kamp, Programma op kamp en Veiligheid en gezondheid op kamp.

Voor het gekwalificeerd niveau voor leidinggevenden, begeleiding en adviseurs zijn er twaalf deelkwalificaties, die voor elke speltak anders zijn. Spelvisie en spelaanbod, Scouting in de samenleving, Scouting Academy,  Leeftijdseigene, Activiteitenwensen en spel ideeën , Programmeren, Motivatietechnieken en groepsproces, Veiligheid, Presenteren en uitleggen van activiteiten, Gewenst gedrag, Evalueren van activiteiten en ook Gespreks- en overlegvaardigheden.

De Scouting Academy is het systeem van persoonlijke ontwikkeling (of deskundigheidsbevordering) binnen Scouting Nederland. Het systeem is in 2011 geïntroduceerd en verving het systeem van Introductietraining, Start- en programmatraining en vervolgtrainingen. Verdiepingstrainingen zoals kampvaardigheidstrainingen en de teamleiderstraining, trainingen met betrekking tot scouts met een handicap en de Gilwelltraining blijven bestaan en dragen bij aan de Academy.

Soorten Kwalificaties

Leidinggevende – De kwalificatie leidinggevende is er om verantwoord opkomsten te draaien met een speltak. Deze kwalificatie is te halen voor iedereen die leider, begeleider of teamleider is. De kwalificatie is onderverdeeld is leidinggevende Bevers/Welpen/Scouts of Begeleider/Adviseur Explorers en Roverscouts.

Kampkwalificatie – De kwalificatie kamperen is er voor iedere leidinggevende die verantwoord op kamp wil kunnen met zijn leden. De nieuwste (eind 2013) kampkwalificatie is verdeeld in “Op kamp – logeren en bivak” (Bevers/Welpen) en Op kamp – kamperen en expeditie (Scouts/Explorers).

Teamleider – De kwalificatie teamleiders is er voor teamleiders. Hierin krijgt de teamleider zicht op de taken van een teamleider en zijn team en krijgt hij tool aangereikt om dit goed te kunnen doen. Deze kwalificatie is onderverdeeld in teamleider Bevers/Welpen/Scouts en teamleider Explorer begeleiding.

Machtiging Boot Leiding – De kwalificatie MBL is er om verantwoord te kunnen werken op het water. Voor de verschillende vaartuigen zijn er verschillende kwalificaties.

Bron: Scouting Haagse Hout en scouting.nl     

Scouting Haagse Hout is een gezellige Scoutinggroep in de Haagse wijken Bezuidenhout en Mariahoeve en biedt elke week weer een gevarieerd scoutingprogramma voor leden vanaf 7 jaar. Onze groep is in 2002 ontstaan uit een fusie tussen de Christus Koninggroep uit de Haagse wijk Mariahoeve en de Christophorus Margaretha Sinclair uit Bezuidenhout en sindsdien is Scouting Haagse Hout een gezonde en gezellige scoutinggroep.

 

 

 

 

 

 

This site is protected by wp-copyrightpro.com