Stadsspeld voor chauffeurs Wijkbus Mariahoeve

Het college van burgemeester en wethouders heeft de Stadsspeld toegekend aan twee vrijwilligers, de heren P.H. Deltenre en R.L.M. Briedé van de Stichting Vervoer Ouderen en Mindervaliden in Mariahoeve en Omgeving. Deze organisatie is verantwoordelijk voor de wijkbus in Mariahoeve, Marlot en een gedeelte van Essesteyn.

Ze ontvingen de onderscheiding omdat zij zich al 10 jaar inzetten als chauffeur voor de wijkbus. Wethouder Karsten Klein reikte de Stadsspelden uit in het Expertise Centrum Florence Mariahoeve tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Wijkbus.

Stadsspeld voor chauffeurs Wijkbus Mariahoeve Paul Deltenre
P.H. Deltenre

Wij vroegen de heer Deltenre die ondanks persoonlijke medische tegenslagen, zijn werk als vrijwilliger met heel veel plezier doet, waarom hij voor de wijkbus Mariahoeve gekozen heeft.

“Ik woonde in het centrum van Den Haag, maar was vaak bij mijn dochter op bezoek die in Mariahoeve woonde. Bovendien was het prettig winkelen in “Makado”, zoals veel buurtbewoners het WCM hardnekkig blijven noemen. Terwijl ik het WCM verliet zag ik de wijkbus geparkeerd staan met daarop de oproep. Ik was meteen verkocht. De medemens kunnen helpen, is voor mij erg belangrijk”

Op de vraag welke boodschap hij de jeugd van Mariahoeve wilde meegeven, was zijn antwoord: “Wees eerlijk en oprecht”.

De wijkbus draait volledig op vrijwilligers. De heren Deltenre en Briedé maken deel uit van een team van ongeveer dertig vrouwen en mannen die er samen voor zorgen dat de wijkbusorganisatie van Mariahoeve reilt en zeilt.

Bron: » » Stadsspeld Den Haag


Stadsspeld voor chauffeurs Wijkbus Mariahoeve

De Stadsspeld is een onderscheiding waarmee het gemeentebestuur vrijwilligers bedankt voor hun inzet voor de stad.

De Stadsspeld bestaat sinds 1994 en is bedoeld voor vrijwilligers die zich ten minste 10 jaar bijzonder hebben ingezet voor de Haagse gemeenschap, in wijk- of buurtverband.

Persoon of instelling voordragen

Kent u een persoon of instelling die in aanmerking komt voor een gemeentelijke onderscheiding? Dan kunt u een verzoek indienen bij het gemeentebestuur. De toekenning van een onderscheiding is geen recht, maar een beslissing van het gemeentebestuur.

Voorwaarden

Personen of instellingen komen in aanmerking voor een onderscheiding als ze voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • de persoon of instelling is staat goed bekend in de stad
  • de persoon of instelling heeft zich ingezet voor de Haagse samenleving

Een persoon die voor een onderscheiding in aanmerking komt, hoeft niet in Den Haag te wonen.

Hoe draagt u iemand voor?

Om iemand voor te dragen voor een onderscheiding kunt u gebruik maken van het Aanvraagformulier onderscheiding. Print het formulier uit, vul het in stuur het op naar bureau Kabinetszaken van de gemeente Den Haag. Of gebruik het digitale aanvraagformulier onderscheiding.


Stadsspeld voor chauffeurs Wijkbus Mariahoeve

De stichting Vervoer Ouderen en Mindervaliden in Mariahoeve e.o. wordt in de dagelijkse omgang “wijkbus Mariahoeve” genoemd.

En heeft als doelstelling het organiseren van wijkvervoer voor ouderen en mindervaliden

Overzicht gebruikers en gebruik van de bus.
Het aantal gebruikers schommelt maar ligt ongeveer op 115 personen. Per jaar worden ca. 10.000 ritten uitgevoerd.

 

Bron: » » Wijkbus Mariahoeve

 

This site is protected by wp-copyrightpro.com