Vrijwilligers van HMC ontvangen stadsspeld Den Haag

Stadsspeld karsten-klein-  Op woensdag 9 november reikte Wethouder Karsten Klein persoonlijk de Stadsspeld van Den Haag uit aan 20 vrijwilligers in het HMC Bronovo.

De Stadsspeld bestaat sinds 1994 en is bedoeld voor vrijwilligers die zich ten minste 10 jaar bijzonder hebben ingezet voor de Haagse gemeenschap.

Alle vrijwilligers zijn tien jaar of langer werkzaam in Bronovo en verrichten werkzaamheden bij bureau Patiëntenvoorlichting (PAVO), fysiotherapie en bij de dienst geestelijke verzorging, zoals de kerkdiensten.

Foto:

Achterste rij van links naar rechts:  A. J. Wijnmaalen,  J.G. Wijnmaalen, E. Jol,  Wethouder Karsten Klein, M.J.H. Bergshoeff – Wattez, M. Westerbeek, M. Stadt,  A. Romijn, B. Harb en  Paul Doop, Raad van Bestuur.  

Voorste rij van links naar rechts: H. De van der Schueren, M. De van der Schueren-de Vos van  Steenwijk, W. Nusteling- Fuest, B.M. Vermeulen-ter Mors, A. Gunneman, J.M.E. Coorens, E. Baas en G. Pieterse

4 personen konden niet aanwezig zijn bij de uitreiking: M. w. van Beinum, R. T. Knooihuizen, M. Lippmann van Rijkevorsel en H. van Meeuwen van Hövell tot Westerflier.

Bronovo is er trots op dat er een grote groep vrijwilligers is die zich elke dag inzet voor de patiënten.

Wilt u deel uitmaken van de vrijwilligersgroep?

HMC Bronovo en Nebo zijn altijd op zoek naar goede vrijwilligers. Voor meer informatie kunt u bellen met Mw. J. Bosdijk, Coördinator Vrijwilligersorganisatie, via telefoonnummer 070 – 310 20 15 of per e-mail: j.bosdijk@haaglandenmc.nl

link-blauwHMC Bronovo

 


Bureau PAVO is gevestigd in de ontvangsthal in Bronovo en heeft in 2014 een gehele metamorfose ondergaan. Op alle werkdagen is het bureau open om patiënten te informeren over behandeling, aandoeningen en de gang van zaken rondom ziekenhuisbezoek.  De vrijwilligers van het bureau zijn allen medisch geschoold en doen meer dan alleen een folder verstrekken.

Soms blijkt tijdens een gesprek dat de bezoeker niet zo zeer op zoek is naar informatie, maar meer behoefte heeft aan een luisterend oor. Na een bezoek aan de specialist, die altijd de eerste informatie verstrekt, komen er vragen vrij. Juist dan kan het prettig zijn als er iemand is die even de tijd neemt om de vragen te beantwoorden en helpt om de informatie op een rijtje te krijgen. Het sociale aspect wordt door bezoekers zeer gewaardeerd.

De vrijwilligers van de fysiotherapie halen, brengen en begeleiden patiënten van de verpleegafdeling  naar de fysiotherapie afdeling en terug. Soms met een rolstoel, soms met rollator. Tijdens deze ritten is er altijd wel tijd voor een persoonlijk gesprekje. Het sociale aspect is een belangrijk onderdeel van het vrijwilligerswerk.

Voor de kerkdiensten op zondagochtend in Bronovo zijn veel vrijwilligers actief. Opvallend is de trouw en het enthousiasme waarmee zij hun werk doen. Allen tonen zij een grote betrokkenheid bij Bronovo. Voor de dienst geestelijke verzorging zijn deze vrijwilligers onmisbaar.

Zij dragen bij aan de open en hartelijke sfeer die de diensten in de kapel van Bronovo kenmerkt.  Binnen de groep zijn diverse functies, zoals de vragers die op vrijdag langs de patiënten gaan om hen te attenderen op de zondagse kerkdienst. Daarnaast is er een haal- en brenggroep, die patiënten naar de kerkdienst brengen en bij de dienst aanwezig zijn. Na de dienst kunnen de vrijwilligers, tijdens de koffie, een luisterend oor bieden. Daarnaast zijn er vrijwilligers werkzaam als koster en ambtsdrager.

 

 

 

 

 

 

 

This site is protected by wp-copyrightpro.com