Twee Gulden Klinker nominaties in Haagse Hout

Twee Gulden Klinker nominaties in Haagse Hout
De begeleiders van het project Pimp your portiek Mariahoeve

Eindelijk was het dan zover, het moment waar heel Den Haag naar heeft uitgekeken, de nominaties voor de Gulden Klinker. In een overvolle zaal op de hoogste verdieping van de centrale bibliotheek werden de genomineerden voor de Gulden Klinker 2016 bekend gemaakt.

Wethouder Revis die tijd nam om elke nominatie persoonlijk te overhandigen, bedankte ook de hr. Hus voor zijn geweldige inzet. Willem Hus is al meer dan 20 jaar de drijvende kracht achter dit project en zonder hem zou de Gulden Klinker nooit zo populair zijn.

De Gulden Klinker is een aanmoedigingsprijs voor initiatieven die de stad leefbaarder en aantrekkelijker maken.

Een jaar lang zullen de genomineerden zich moeten bewijzen om deze zeer gewilde prijs ook daadwerkelijk te krijgen.

Dat Mariahoeve en Haagse Hout goed scoren, blijkt wel uit de twee nominaties gekozen uit de vele buurtprojecten. Pimp your portiek en Stichting 3 maart ‘45.

guldenklinker3        

Twee Gulden Klinker nominaties in Haagse Hout

Twee Gulden Klinker nominaties in Haagse Hout 2
Stichting 3 maart ’45 met wethouder Revis

Pimp your portiek, onder begeleiding van de heer Schouten en nu aan de Robijnhorst, houdt zich bezig met het verfraaien van portieken en geeft bewoners de gelegenheid zich gezellig en creatief bezig te houden. De schilderworkshops zijn ontstaan met inzet van buurtbewoners ontstaan in de Roggekamp. Buurtbewoners hebben hier schilderijen gemaakt voor in het portiek en gewerkt aan hun eigen leefomgeving. Het project PIMP (opknappen van portieken) is hier afgerond. Maar de schilderworkshops gaan door. Deelname is gratis, iedereen is welkom.

De Stichting 3 maart ’45 zet zich in voor blijvende aandacht voor de ramp en haar vele slachtoffers van het verwoestende bombardement op de wijk Bezuidenhout op 3 maart 1945. Op 3 maart 1945 vond in de Haagse wijk het Bezuidenhout een grote ramp plaats. In het licht van de bevrijding werd de wijk per vergissing door de Engelse luchtmacht gebombardeerd. Het plan was de V2-installaties in het Haagse Bos te treffen. Niet deze installaties maar het Bezuidenhout werd in het hart geraakt. Een groot deel van de wijk lag in puin, honderden mensen lieten bijgevolg het leven of raakten gewond en tienduizenden verloren hun huis.

Bron: » » Gulden Klinker

This site is protected by wp-copyrightpro.com