Donatie verlofuren aan goede doelen

verlofuren gemeente-ambtenaar-verlofuurNiet minder dan 151 Haagse gemeenteambtenaren hebben getoond dat zij het hart op de goede plaats hebben, door een deel van hun eigen verlofuren in de maanden september en oktober te schenken aan de goede doelen van UNICEF. In totaal werden 1262 verlofuren gedoneerd.

Wethouder Rabin Baldewsingh van Sociale zaken, Werkgelegenheid, Wijkaanpak en Sport overhandigde namens de medewerkers de cheque aan Bart de Ruigh van Unicef.

Deze actie – Geef een dag – onder de medewerkers van de Gemeente Den Haag heeft het fantastische bedrag van  €18.671,78  euro opgeleverd. Het was de eerste keer dat Unicef een dergelijke actie organiseerde.

Sinds het begin van de actie op 8 september, is het aantal organisaties dat zijn medewerkers de gelegenheid geeft om vrije dagen af te staan aan UNICEF enorm gegroeid. Inmiddels doen 45 bedrijven mee. En het is nog maar de vraag of het bedrag dat deze 151 ambtenaren bijeen hebben gebracht, overtroffen kan worden. In elk geval ziet de toekomst van kinderen over de hele wereld door deze voorbeeld actie van de Haagse gemeente ambtenaren er weer een beetje beter uit.

UNICEF steunt onder meer projecten die gericht zijn op onderwijs, medische hulp,  schoon water, toiletten en voorlichting over hygiëne. Met de tegenwaarde van de verlofuren van één vrije dag kan Unicef: 140 kinderen inenten tegen DTP,  16 kinderen voorzien van schoolspullen (schriften, kleurpotloden, een liniaal, potlood, gum, puntenslijper, pen en schooltas),  2 ernstig ondervoede kinderen helpen met voedzame pindapasta, 205 kinderen beschermen tegen polio en 11 kinderen een jaar lang voorzien van schoon drinkwater.

Samen met anderen wil Unicef ieder kind de kans geven om kind te kunnen zijn. Ieder kind moet gezond kunnen opgroeien, zich kunnen ontwikkelen en het beste uit het leven kunnen halen. Het maakt voor ons niet uit waar ze wonen, waarin ze geloven en wat hun afkomst is. Unicef is er, onvoorwaardelijk, voor ieder kind.

 link-blauw  Doe zelf ook een donatie

 

 

 

 

 

 

This site is protected by wp-copyrightpro.com