terug

 

De vlindertuin Mariahoeve 15 jaar

 

Marjan Looije, initiatiefneemster en grote kracht achter de vlindertuin Mariahoeve, opende de plechtigheid met een korte uitleg hoe de vlindertuin tot stand is gekomen. Waar eerst een 3 meter hoge composthoop lag, is door grote inzet van vrijwilligers een prachtige en nuttige vlindertuin ontstaan. Zij bedankte ook onder andere Johan Feijen ( 38 jaar werkzaam geweest bij de Gemeente Den Haag, verantwoordelijk voor de coördinatie en aansturing beheer Haagse groenvoorzieningen, waaronder ook Mariahoeve) voor zijn medewerking 16 jaar geleden. Uit dit project zijn 5 nieuwe vlindertuinen en een vlinder-rotonde ontstaan.

De voorzitter van de Haagse Vogel Bescherming Adri Remeeus, presenteerde 3 speciaal voor deze gelegenheid ontworpen wandelroutes in en rond de wijk.

De directeur van het Stadsdeel Haagse Hout sprak de aanwezigen toe en dankte vooral Marjan Looije en de vrijwilligers voor hun tomeloze inzet. De flora en de fauna van de wijk hebben haar aandacht en dit zal de komende jaren ook zo blijven. Verder gaf Lilianne Blankwaard ook aan, erg trots te zijn dat in haar Stadsdeel de vrijwilligers zich blijvend inzetten. Door het verwijderen van een doek, onthulde zij het diorama dat dit 15 jarige jubileum markeerde van de vlindertuin.

Het diorama werd ontworpen en gemaakt door de beeldend kunstenaar: Ka van Haasteren.

Het geheel werd afgesloten met een zeer goed verzorgde tea party, compleet met tea counter, workshops zeefdrukken gegeven door Jerney de Wilde, live muziek van Pluk en Pleej en zang van Mireille Hollaar

vlindertuin mariahoeve wijkmariahoeve
vlindertuin mariahoeve wijkmariahoeve 2
vlindertuin mariahoeve wijkmariahoeve 3
vlindertuin mariahoeve wijkmariahoeve 4
vlindertuin mariahoeve wijkmariahoeve 6
vlindertuin mariahoeve wijkmariahoeve 7
vlindertuin mariahoeve wijkmariahoeve 8
vlindertuin mariahoeve wijkmariahoeve 9
vlindertuin mariahoeve wijkmariahoeve 10
vlinder009 vlinder010
vlinder011
vlinder012
vlinder013
vlinder014
vlinder015
vlinder017
vlinder018
vlinder019
vlinder020