We worden niet gehoord – Première in Theater Vaillant

 Drosoula mariahoeve-theater-drosoula-

Een voorstelling over slechthorendheid, in de vorm van een voorlichtingsbijeenkomst,
gebaseerd op persoonlijke ervaringen van de spelers.

De diverse vormen van slechthorendheid worden op een komische maar tegelijkertijd ontroerende manier aan het licht gebracht.

15 oktober in Theater Vaillant  (Première)

Adres:  link mariahoeve blauwHobbemastraat 120 – 2526  JS – Den Haag   (Google maps)

Contact  070-4452800 / info@devaillant.nl

Aanvang: 20.00 uur

De entree bedraagt 7,50 euro

De spelers van dit project zijn dynamische, zelfverzekerde slechthorende individuen met een eigen sociale positie en een volwaardige functie in de maatschappij. Hun eigen omgeving zal ongetwijfeld alles erover weten.

Maar er zijn nog duizenden andere slechthorenden die niet mondig zijn, als hun stoornis überhaupt geregistreerd en/of erkend wordt. Met wellicht een onwetende omgeving waar hun leven in meerdere of mindere mate drastisch beïnvloed door wordt.

Onze doel is een discussie uit te lokken tussen eigen wel en niet sh familieleden, maar ook een heel volksdeel slechthorenden te bereiken die het altijd al wilden zeggen maar niet durfden of niet wisten hoe. We willen met dit stuk een luchtige doch vruchtbare avond bieden. Na afloop van het stuk zullen de spelers het publiek betrekken in een levendig gesprek, vol waarheden en hindernissen.

Een daadwerkelijke informatiebijeenkomst, uitgewerkt in een spannend, enigszins absurd maar vooral realistisch verhaal.
Alles dat er gezegd wordt is waar. Het is namelijk werkelijk een van de spelers overkomen. Hun levensverhalen krijgen vorm.
Hoe dan ook, ons stuk zit tjokvol bitterzoete herkenning voor sh mensen en hun al dan niet bewuste omgeving, verteld in ontroerende en komische momenten. Openbaringen voor de een, de realiteit voor de ander, kortom voor iedereen anders.

Meer voorstellingen:

29 oktober 2016 in Leiden (Theater Imperium) 

4 februari 2017 in Delft (Microtheater De Flits).

Spel:  Eveline van Oldenborgh, Daphne Peeters, Rob Westein, Wilma de Groot, Elena Antoniou, Herby Rietveld

Theatermaker / regie Drosoula Tsangaratou

Decors De vrijwilligers v/d De Grondslag, ontwerp:  Herby Rietveld

Techniek:  Willem Sterk, Alex Heijnes, Kamiel Sikkes en Herby Rietveld van De Grondslag

Grafische vormgeving:  Zabriski Leiden, www.zabriski.nl

Theatermaker Drosoula Tsangaratou zegt over de voorstelling: “Ons doel is een discussie uitlokken tussen wel en niet slechthorende familieleden, maar ook die groep slechthorenden bereiken die het altijd al wilden zeggen maar niet durfden of niet wisten hoe.” “We willen de slechthorende bezoekers en hun familie of kennissen met dit stuk een luchtige en ook vruchtbare avond bieden. Na afloop van het stuk zullen de spelers het publiek betrekken in een levendig gesprek, vol waarheden en hindernissen.”

 “Ons stuk zit tjokvol bitterzoete herkenning voor slechthorende mensen. Hun verhaal wordt verteld in ontroerende en komische momenten.”, aldus Drosoula. “Voor de een zal het een openbaring zijn, voor de ander de realiteit van alle dag. Het zal voor elke bezoeker van het theaterstuk anders zijn”.


 

This site is protected by wp-copyrightpro.com