Wereldlichtjesdag

Wereldlichtjesdag  mariahoeve den haagOp 11 december is het Wereldlichtjesdag. Op deze dag worden er over de hele wereld kaarsjes aangestoken voor overleden kinderen, kleinkinderen, broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes.

Zondag 11 december 2016

Samenkomst en herdenking van alle overleden kinderen

Tijd: 18.45 uur – 20.30uur  (Inloop vanaf 18.30 uur)

Locatie: Het Diamantcollege

Adres:  link-blauw  Diamanthorst 183, 2592 GD Den Haag

*Wilt u zich hiervoor aanmelden dan kan dat bij Esther Ruël Engelman van Mijn gouden traan (info@mijngoudentraan.nl)

      of bij Esther Kornaat in het wijkcentrum Mariahoeve 070 2052450

De samenkomst én het maken van een lichtje is bedoeld voor alle leeftijden.

Zelf uw kaarsje / lichtje maken?

Er zijn twee momenten waarop u  vooraf op vrijdag 9 december een kaarsje kunt komen maken. Lichtje maken:

Vrijdag 9 december 2016 van 14.30 uur -16.30 uur in het Diamantcollege

of van 16.00 uur -18.00 uur  in het wijkcentrum Mariahoeve.

 

Wat is Wereld lichtjesdag (World Wide Candle lighting)

World Wide Candle Lighting is in 1997 ontstaan in Amerika. Tegenwoordig worden er op de tweede zondag in december gedurende 24 uur over heel de wereld kaarsjes aangestoken voor overleden kinderen. Nederland herdenkt in de tijdzone van 19.00 tot 20.00 uur.

Het licht gaat de hele wereld over

Al honderden jaren is het aansteken van een kaars voor veel mensen een gebruik om respect te tonen voor mensen die zijn overleden. Het is een bewuste handeling die je even stil doet staan in het moment. Het aansteken van een kaars laat zien dat alhoewel iemand niet meer fysiek bij ons is, hun herinnering zal voortleven en het licht van hun vlam zal nooit doven. Het leven van deze kinderen kan een inspiratiebron zijn voor anderen. Deze kinderen zullen nooit worden vergeten en altijd geliefd blijven.

Wereldlichtjesdag is een viering van herinnering en solidariteit. Op deze dag komen er wereldwijd mensen bijeen om te herinneren. De gedachten gaat uit naar kinderen die overleden zijn. De kaarsjes worden aangestoken op dezelfde tijd in elke tijdzone. Dit betekent dat er de gehele dag een warme gloed over de wereld gaat. Een golf van herinnering, stilstaan, warmte en kracht. Wereldlichtjesdag gaat voorbij aan culturele verschillen en geografische afstanden.

Een veranderd levensverhaal, een gouden traan

Mijn gouden traan is er voor kinderen met een veranderd levensverhaal. Door een persoonlijk verlies dat zij hebben meegemaakt is niets meer hetzelfde; hun leven is voorgoed veranderd.

Mijn gouden traan biedt rouw- en verliesbegeleiding aan kinderen op een manier die past bij hun unieke manier van rouw. Tevens geeft ‘ Mijn gouden traan’  advies aan ouders en leerkrachten.

Verbondenheid

Wanneer het kind toewerkt naar het geven van betekenis aan de verlieservaring kun je zeggen dat het kind het geïntegreerd heeft in zijn leven. Dit wil niet zeggen dat het een proces is wat voor altijd is afgesloten. Er is al veel werk gedaan. Echter, er zullen altijd weer ervaringen en momenten in het leven komen die de verlieservaring actief maken. Het hoort bij het levensverhaal van het kind.

 

 

 

This site is protected by wp-copyrightpro.com