Fono met wifi hotspot voor Mariahoeve

fono in-gebruikstelling-wijk-mariahoeve
Foto: Frank Hamelink

“Laten wij nu ook goed luisteren naar wat jongeren echt willen. En kijken wat we daarvan kunnen realiseren. Een van de wensen van jongeren in deze buurt was, om er voor te zorgen dat er meer te doen is in de buurt”, aldus Ingrid van Engelshove, Wethouder KIJO (Kenniseconomie, Internationaal, Jeugd en Onderwijs) en 1ste locoburgemeester van Den Haag, bij de ingebruikstelling van de Fono.

Het Stadsdeel Haagse Hout betrekt nu meer dan ooit de wensen van de buurtbewoners in haar beleid. Daar waar mogelijk worden projecten en ideeën van jong en oud door de Gemeente opgepakt en uitgevoerd. Hiermee loopt Haagse Hout voorop.

Klaske Hermans, de wijkmanager Mariahoeve van de Gemeente Den Haag zorgt er voor dat zo veel mogelijk wijkbewoners bij de ontwikkelingen betrokken worden. Belangstellenden krijgen de gelegenheid om ideeën en suggesties kenbaar te maken en daarmee hun eigen omgeving via inspraak gezelliger en ook gezonder te maken.

Naast de Fono, gericht op de tieners, wordt er onder andere ook op een prettige manier samen gewerkt met de buurtbewoners bij het opknappen van het wijk park de Horst, de kinderspeelplekken voor jongeren en andere groen projecten.

Zo wordt door het Stadsdeel op voorspraak van leerlingen van omliggende scholen een uitgebreid speelpark aangelegd. Er staan nu al twee grote speeltorens in het wijk park de Horst, waarop de kinderen kunnen klimmen en ravotten. En de kleintjes maken er nu al dankbaar gebruik van, nog voor de officiële opening. Het is de bedoeling, dat deze twee torens in de toekomst worden uitgebreid met meerdere speeltoestellen.

 

 link-blauw Bekijk hier het filmpje van de ingebruikstelling van de Fono   (gemaakt door Frank Hamelink)

 Fono met wifi hotspot voor Mariahoeve

Voor de jeugd tussen de 12 en 18 jaar, is behalve sporten, weinig te doen in Mariahoeve. Daar komt nu verandering in. Er komt een DJ-tafel (met een gratis Wifi hotspot). Je favoriete filmpjes kijken, chatten, whatsappen zonder je eigen belbundel te gebruiken.

De gemeente Den Haag, in het bijzonder het stadsdeel Haagse Hout heeft besloten iets voor deze groep jongen te moeten doen. De fono is een eerste stap. Door deze doelgroep positief benaderen en gebruik te maken van wat ze echt bezighoudt; namelijk muziek en de mobiele telefoon.

De DJ-tafel Fono daagt de jeugd uit om sociale contacten op te doen en hun muzikale creativiteit te delen met anderen.

 

 

 

 

 

 

 

This site is protected by wp-copyrightpro.com